روشن است که اینگونه نوشتارها درنهایت اغماض و پیچیدگی در عبارات و اجمال در معانی است زیرا مخاطب این کتب، دانشمندان و بزرگان این علوم هستند و باید دانشپژوهانی همانند خود نویسنده این کتابها را بررسی کنند و از آن بهره گیرند.
ازآنجاییکه این کتب با سطح بالای مفاهیم برای تدریس انتخاب شدهاند ولی ساختاری مناسب آموزش ندارند و سطح آن ازمستوای فهم دانشجویان و طلاب حوزوی فراتر است باید برای درک مفهوم این کتابها جهت آموزش به طلاب محترم کتابهای دیگری نوشته شود و معنا و مفهوم آنها را تبیین و روشنگری نماید
و این مشکل در تمام سطوح فراگیری علوم حوزوی از مقدمات همانند کتاب تصریف وسیوطی در نحو و کتاب حاشیه در منطق تا به سطوح عالی همانند کتاب قوانین الاصول محقق قمی و کتاب کفایه الاصول محقق خراسانی وجود دارد.
ازجمله این کتابها کتاب فراید الاصول شیخ اعظم انصاری است که نتیجه تلاش یکعمر محقق پرکار، با ذهن و اندیشهای عمیق و گسترده است که مخاطبان ان دانشمندانی باید باشند که عمر خود را در تحقیق و بررسی سپری کردهاند. این کتاب با این سطح بالا در نگارش و ترتیب، برای طلابی که در سطح متوسط در فراگیری علم اصول هستند انتخاب شده است.
روشن است که فهم و شناخت محتوای این کتاب نیازمند به ترجمه و تبیین و تشریح است که این تبیین برای استادی که این کتاب را تدریس میکند و برای دانشجو و دانشپژوهی که درصدد فهم محتوای این کتاب است، کمک بسیار با ارزشی است.
و دررسیدن به این هدف و روشنگری در الفاظ و عبارات و تبیین مطالب ارزشمند رسایل شیخ اعظم انصاری، جناب عالم محقق و فاضل مدقق حضرت حجتالاسلاموالمسلمین آقای سید محمدمهدی رفیعپور تهرانی با تلاش چشمگیر با نظری محققانه و عنایتی ویژه در این راستا کوشیده و پرده اغلاق را از چهره این کتاب برداشته و ابهام را از آن زدوده است و شایستگی استفاده و بهرهگیری از کتاب شیخ اعظم را برای اساتید و محققین و طلاب حوزه هموار ساخته و خدمتی بزرگ در این هدف و غرض ارزشمند نموده است.
فلله دره و علیه اجره وارجو التوفیق له اکثر فاکثر فیما یحب الله ویرضاه فانه ولی التوفیق والسلام علیه و علیکم و علی جمیع طلبه العلم ومحققیه و رحمتالله و برکاته
قم المقدسه
سید نورالدین شریعتمدار جزایری
- ۹۹/۱۰/۲۱